Porfirija u Sarajevu dočekao i četnički vođa sa Grbavice pop Vojo

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije danas je stigao u posjetu Sarajevu.

Svečano je dočekan u hramu Rođenja Presvete Bogorodice, a povod posjete je 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma.

U sabornoj crkvi u Sarajevu dočekao ga je mitropolit Hrizostom sa ostalim sveštenstvom. Prisutni su bili i pojedini lokalni službenici te veliki broj građana.

Upravo među velikim brojem građana bio je i pop Vojislav Čarkić, koji je bio vođa četnika tokom agresije na BiH i opsade Sarajeva.

Podsjećamo, ovaj monstrum je blagosiljao oružje kojim se pucalo po Sarajlijama i terorizirao se grad, a i sam je učestovao u snajperisanju.

“U ratu sam uvijek bio Kristov vojnik, ratnik srpskog naroda, autentični četnik – govorio u jednom intervjuu za AJB koji je zaključio ovim riječima:

“Sad sam u mirovini, ali sam još uvijek dobro raspoložen za ubijanje ljudi. Ne žalim ni za čim, sve što sam učinio bila je božja zamisao”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79