PORODICA I PRIJATELJI U ŠOKU: Evo zbog čega je likvidiran Nebojša (26)

U istrazi ubistva Nebojše Karana (26) iz Sombora, koji je nakon 18 dana potrage nađen mrtav u bašti salaša na putu Sombor – Subotica, i to sa dvije rane nastale mecima iz vatrenog oružja, policija je došla do saznanja da je mladić dugovao novac dilerima droge.

Karan je, kako saznaje Blic, već duže vrijeme koristio drogu i navodno je dugovao onima koji su ga snabdijevali. Neke informacije ukazuju da je čak od zelenaša pozajmljivao novac da bi platio za svoj porok.

– Iako njegova okolina tvrdi da nije bio povezan sa ljudima iz kriminogene sredine, naša saznanja ukazuju da je bio zavisnik. Sumnjamo da iza njegovog ubistva stoje oni od kojih je pozajmio novac da bi platio drogu ili diler kome je dugovao veliku sumu za “potrošenu robu” – kaže sagovornik Blica upoznat sa istragom.

Nebojša Karan, prema saznanjima Blica, ranije nije povezivan sa narko – miljeom Sombora, a jedino je privođen zbog tuče u jednom lokalu.

Podsećanja radi, mladiću se izgubio svaki trag 9. februara oko 20 sati, kada je nakon kratkog poziva, izašao iz porodične kuće bez mobilnog telefona. Njegov brat i otac bili su kod kuće, ali su čuli samo zatvaranje ulaznih vrata, misleći da je Nebojša izašao napolje.

Međutim, posumnjali su da nešto nije u redu kada su shvatili da on nije ponio svoj mobilni telefon i nestanak su prijavili policiji. Prema riječima njegove majke Radmile “njen sin nikada ne ode nigdje ni na 15 minuta, osim ako ode do kapije u dvorištu, a da se ne javi i telefon je uvijek imao sobom”.

Nestalog mladića tražila je i šira porodica, komšije i njegovi školski drugovi. Niko u porodici i njegovom okruženju nije posumnjao da je Nebojša mogao da bude povezan sa kriminogenom sredinom. Njegova majka tvrdi da su u porodici vladali normalni odnosi, a da je njen sin vodio miran život.

Baš na dan nestanka, kum mu je javio da je dobio kumče. Završio je srednju školu, položio vozački ispit i upisao kurs engleskog jezika. Iako su se tokom istrage ljudi javljali policiji sa nekim informacijama, nijedna nije dala rezultate. Majka ne smatra da su bile lažne, već da jednostavno nisu dovele do razrješenja.

Tijelo Nebojše Karana nakon 18 dana, pronađeno je na napuštenom salašu, kilometar od porodične kuće sa prostrelnim ranama, u glavu i stomak.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je Blic došao, mladić je upucan prije otprilike dvije sedmice, utvrdili su mrtvozornici na osnovu rana koje su zatekli na beživotnom tijelu 26-godišnjaka.

Porodica je nakon njegovog nestanka provjerila sve telefonske brojeve, ali nisu dobili nove informacije o njihovom sinu i bratu.

Kako je njegova majka ranije izjavila za Blic ne sumnja ni na koga

– Kada listam njegov telefon svi su mi u imeniku dobri, a onda na mah mislim drugačije – rekla je.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments