Porodicama daju 500 KM za treće dijete, a za svako sljedeće 1.000 KM

Porodicama daju 500 KM za treće dijete, a za svako sljedeće 1.000 KM


Budžet ima i socijalnu komponentu jer predviđa nastavak finansiranja studenata, udruga branitelja i civilnih udruga te Centra za socijalni rad

Budžet Općine Posušje za 2022. godinu, u vrijednosti od 9.949.100 konvertibilnih maraka, usvojen je u srijedu na sjednici Općinskog vijeća.

Budžet je razvojni te se nastavljaju realizirati projekti širenja vodovodne mreže, cestovne infrastrukture, odvodnje i kanalizacije, uređenja javnih površina, rekonstrukcije i izgradnje školskih i drugih javnih objekata, istaknuto je na sjednici.

Vrijedan paket za porodilje iz Tuzle: Bebe koje budu rođene u narednoj godini dobijaju paket od 50 KM

Također, budžet ima i socijalnu komponentu jer predviđa nastavak finansiranja studenata, udruga branitelja i civilnih udruga te Centra za socijalni rad. Nastavlja se i praksa potpunog subvencioniranja učeničkog prijevoza i financiranja rada dječjih vrtića.

Što se tiče prihoda, još uvijek su vidljive posljedice covid pandemije, ali i trend stabilizacije i blagog rasta. No, i dalje se očekuje pomoć s viših razina vlasti, kao i Republike Hrvatske za nastavak kapitalnih projekata, priopćeno je iz Općine Posušje.

U općinskom proračunu je osiguran iznos od 50.000 maraka kojim će se jednokratno pomoći višečlanim porodicama. Porodice će za svako treće novorođenče dobiti 500 maraka, a 1000 maraka za svako sljedeće novorođenče u višečlanim porodicama.

Vijećnici su usvojili Odluku o izmjeni Odluke o općinskim upravnim pristojbama. Tako će i ove godine svi oni koji otvaraju, odnosno registriraju obrte na području općine Posušje, biti oslobođeni plaćanja pristojbi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija