Poslije Prevljaka automirise napravio i Nermin Muzur?

Bitno je napomenuti da do one regularne kampanje, koja naime zvanično treba da počne 30 dana prije izbora, ima dva mjeseca. Međutim, pojedini politički subjektu u našoj zemlj su još odavno “krenuli” u trku za predstojeće izbore.

Prije nekoliko dana na društvenim mrežama se pojavila forografija automirisa, tačnije priprema za printanje, na kojoj je Prevljak, kao i kandidat Naroda i Pravde Nermin Muzur. Kasnije se pojavila i fotografija već odštampanih Prevljakovih fotografija na automirisu.

Jeftina politička kampanja počela na Ilidži: Da li je najviše što političari mogu napraviti promotivni automiris?

Hit na društvenim mrežama: SDA izbacila automiris sa likom Fikreta Prevljaka

OO SDA Ilidža najoštrije osuđuje zloupotrebu lika i djela generala Fikreta Prevljaka kao kandidata ove stranke za općinskog načelnika na prestojećim lokalnim izborima, navode iz ove stranke.

Iz SDA Ilidža u saopćenju navode:

– Nakon što je na društvenim mrežama i internet portalima objavljen promotivni materijal, automiris sa likom generala Prevljaka i grbom Općine Ilidža, želimo javnost upoznati da OO SDA Ilidža isti nije naručio, dijaznirao, distribuisao ili na bilo koji drugi način sudjelovao u njegovom kreiranju i objavljivanju.

U ovom momentu ovaj čin, duboko smo uvjereni u to, može biti djelo jedino političkih neistomišljenika i protivnika koji na ovaj način ne samo da pokušavaju omalovažiti lik i djelo generala Prevljaka, nego i podrivati demokratske principe.

OO SDA Ilidža još uvijek nije u javnost plasirao bilo kakav predizborni materijal, slogan ili dizajn, jer bi to u ovom momentu, kada kampanje još uvijek nisu zvanično zakonski dopuštene, predstavljalo grubo kršenje Izbornog zakona.

Poštujući sve zakonske norme i pravila, uz potpuno uvažavanje demokratskih principa i izbornih pravila, kao stranka koja ima višedecenijsko sudjelovanje u vlasti na svim nivoima, vrlo dobro poznajemo regulativu izbornog procesa i same predizborne kampanje te shodno tome i djelujemo – stoji u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79