Postači se obradovali kad su vidjeli visokog predstavnika: Christian Schmidt prisustvovao pucanju topa na Žutoj tabiji

Klix

 

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt večeras je prisustvovao pucanju iz topa na Žutoj tabiji u Sarajevu koji najavljuje akšam i ujedno okončanje ramazanskog posta za taj dan.

 

Završio se prvi dan mjeseca ramazana, a tradicionalno u Sarajevu se to obilježava pucanjem iz topa sa Žute tabije.

Ovog predvečerja vidikovcu iznad Sarajeva prisustvovao je i Christain Schmidt koji je pravio društvo tobdžiji Smailu Kriviću koji već duže od 20 godina pucnjem iz topa najavljuje iftar.

Krivić je iskoristio priliku i Schmidtu pojasnio kada tačno puca iz topa, šta to simbolizuje i upozorio ga, iz predostrožnosti, da ne bude u blizini.

Ujedno, Schmidt je iskoristio priliku za druženje, razgovor i fotografisanje sa građanima koji su također iftar dočekali na Žutoj tabiji.

“Važno je dijeliti sreću tokom ramazana i u vezi s prvim iftarom ovdje, sada u Sarajevu. Suosjećam se sa svima onima koji su danas postili i sada iftare. Ramazan Šerif Mubarek Olsun”, poručio je Schmidt.

 

 

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79