Posvađali se, pa se potukli a onda su izvadili pištolje: “Sreća pa je došla policija”

Oba aktera su bili pod uticajem alkohola

Policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka, 13. juna 2022. godine obratio se G.P. iz Kneževa, te prijavio M.S. da ga je fizički napao te mu nanio tjelesnu povredu.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su utvrdili da je nakon verbalnog sukoba M.S. uputio jedan udarac oštećenom, a da bi nakon toga oštećeni izvadio pištolj koji mu je od drugih prisutnih lica oduzet i predan policijskim službenicima.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da navedeno oružje nije registrovano u evidenciji registrovanog oružja.

Izvršenim alkotestiranjem kod G.P. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 2,63 promila a kod M.S. je utvrđeno prisustvo alkohola u količini od 0,68 promila. Obje osobe su uhapšene.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se protiv G.P. dostavi Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a protiv M.S. izvještaj o počinjenom krivičnom djelu tjelesna povreda u redovnoj proceduri, saopćeno je iz mUP-a RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79