Potpredsjednik Vlade Hrvatske pozitivan na COVID-19, cijepio se s obje doze Pfizera

14.05.2020., Zagreb - Clanovi vladajuce koalicije sastali su se u Vladi kako bi se dogovorili o datumu raspustanja sabora datumu parlamentarnih izbora. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević imao je tijekom jutra blažu temperaturu i druge simptome bolesti covid-19 te odlučio testirati na prisutnost koronavirusa. Nalaz se pokazao pozitivnim, priopćio je glasnogovornik Vlade.

“Potpredsjednik Vlade, koji se osjeća dobro i ima blaže simptome bolesti, ostat će u izolaciji i obavljat će svoje dužnosti od kuće, slijedeći pritom sve upute liječnika i epidemiologa”, dodaje se.

“S obzirom na to da se gospodin Milošević, kao i drugi članovi Vlade, prethodno cijepio protiv bolesti COVID-19, podsjećamo da nijedno cjepivo ne štiti 100% od mogućnosti zaraze, pa tako ni cjepiva protiv bolesti COVID-19 te je u vrlo rijetkim i malobrojnim slučajevima utvrđena prisutnost COVID-19 i kod ljudi koji su već primili cjepivo”, navodi se.
Ne umanjuje povjerenje u cjepiva

“To međutim nipošto ne umanjuje povjerenje u cjepiva ni važnost cijepljenja kao ključnog instrumenta u borbi protiv pandemije koronavirusa, uzimajući u obzir da, prema mišljenju struke i Europske agencije za lijekove, sva odobrena cjepiva djelotvorno štite od težih oblika bolesti i smrtnih ishoda”, priopćeno je iz Vlade Hrvatske.

Podsjetimo, Milošević je primio obje doze Pfizera. Drugu dozu primio je 4.2.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79