Potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom: Razmatra se mogućnost pretrage Borskog jezera

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora, čiji je nestanak prijavljen u utorak, nastavlja se i danas.

Na terenu su angažirani spasioci, a helikopteri u niskom letu pretražuju okolinu dok se kuća kod koje je posljednji put viđena mala Danka nalazi blokirana.

Vatrogasci spasioci, zajedno s policijom, uputili su se ka kući gdje je posljednji put viđena Danka Ilić, dok su ispred kuće postavljene policijske patrole.

Uz to, i dva automobila sektora za vanredne situacije su na terenu. Razmatra se mogućnost pretrage Borskog jezera, ali ova informacija još nije potvrđena.

Današnji razvoj događaja obuhvatio je ponovno donošenje ašova, lopata i ostalog alata od strane policije, što ukazuje na nastavak intenzivne potrage za djevojčicom. Međutim, pukovnica policije u penziji, Slavica Radovanović, izrazilaje zabrinutost zbog nedostatka informacija koje bi umirile javnost i osvijetlile pravac istrage. Naglasila je da je važno da stručne službe pruže javnosti informacije o toku istrage kako bi se osiguralo povjerenje građana u rad policije.

Danka Ilić, dvogodišnja djevojčica koja je nestala u utorak, nosila je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep. Njeno nestajanje je izazvalo uznemirenje cijeli region, a policija i spasioci nastavljaju napore da je pronađu i vrate sigurno kući.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79