Potresna ispovijest majke Elvira koja je imala neugodno iskustvo na UKC Tuzla: “Bebu od 2 godine poslali su kući sa slomljenom nogom”

Redakciji portala Crna-Hronika javila se majka malenog Erhana (2) koja je imala neugodno iskustvo sa doktorima na UKC Tuzla.

“Dječak se okliznuo na pločice, sjeo na guzu pa pao na leđa. Pri tome zadobio i udarac potiljačkim dijelom glave. Nije povraćao, nije gubio svijest” – počinje svoju prilu Elvira Biberović za portal Crna-Hronika.

 

Ovo je doktorica koja tvrdi da je beba samo doživila “spinalni šok”. Kod nje na pregledu je bilo sve okej, super, sjajno, bajno!!! Iako sam 3 puta navodila da beba ne može na lijevu nogu, dijete od ne pune dvije godine je pustila da dijete hoda, muči se vrišti i trese! Kao majka zahtjevala sam da bebu odmah pošalje na snimanje CT aparatom. Dva puta sam molila, na što gospođa odgovara “rekoh vam nema potrebe, beba je okej” – nastavlja svoju priču Elvira za naš portal.

Odlazimo kući u 21:00h. Dijete je zaspalo u 22:00 u 00:00 počinju bolovi i neutješni plač djeteta koji je nepodnošljiv! Vjerujući da je strah samo od pada uspjela sam bebu da uspavam. Ujutru dijete se budi i dalje ne može na lijevu nogu i opet kreće plač i dozivanje mama, mama, mama!

Odvedem dijete u Dom zdravlja i odmah dobijemo uputnicu na Ortopediju UKC Tuzla.

Ljubazni doktor nas prima te nam postavlja jednostavno pitanje: “Da li je beba snimila nogu?”

Kažem da nije, mada doktor ne vjeruje. Nakon kratkog pregleda počeo je da galami kako kolege ne rade svoj posao kako treba! Hitno nas šalje na snimamje noge. Nalaz je gotov za 20 minuta, poziva me u ordinaciju.

“Majko bebi je slomljema noga na dva mjesta, budite sretni pa ste došli na vrijeme da nije prošlo puno vremena od loma”

Bebi stavljaju gips od kuka do prstiju. Zahvaljujem se doktoru Aganu koji svoj posao radi onako kako treba, a za doktoricu sa hirurgije samo mogu da kazem da je nesposobna za svoj posao i da ćemo ići dalje sa ovim nalazima i dokazima. Moje dijete je doživilo traume a i ja zajedno sa njim, jer njegova bol je i moja. Dobro majke opratite pažnju ko vam liječi dijete! ❤️ – izjavila je Elvira Biberović za portal Crna-Hronika.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79