Potresni status razočarane majke iz Sarajeva: “1 pedijatar, 50 bolesne djece. Neka ste odvojili 400.000 za proslavu sa razglasom ili bez”

Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine ima veliki broj problema kada je u pitanju zdravstvo Kantona Sarajevo. Najveći problem je nedostatak pedijatara. Nema ih nikako – piše Crna-Hronika.

Stalno nam je otvoren konkurs, ali tog kadra nema

Ogorčena Sarajka podijelila je problem koji imaju mladi roditelji ovog grada. Kako navodi, u jednom trenutku zna biti i 50 bolesne djece a samo 1 doktor. Drugi je na bolovanju.

Poslala je poruku i načelniku Tanoviću kao i gradonačelnici Benjamini Karić koji su nedavno potrošili preko 400.000KM za razne projekte kao što su Nova godina i novogodišnje osvjetljenje, ali da pomoći u ovom konkretnom problemu nema.

“Dom zdravlja Omer Maslić  jedna doktorica pedijatar na trenutno 50 bolesne djece koja čekaju sa temp do 40. Imaju još jednu doktoricu koja je na bolovanju. Čekali smo skoro 2 sata sa bebom od 8 mjeseci koja je dobila dok je bila u čekaonici opet 39,5 temp.

Na kraju smo je vratili kući jer bi čekali bar još sat i po. Sada ganjamo privatno doktora a sve je puno jer vjerujte ima virus koji je po meni gori od korone.

Neka ste odvojili 400 000 za proslavu sa razglasom ili bez, grad pun turista, jupi jeeeee.
Kada riješite zdravstvo onda imate pravo se prsiti sa našim parama. Hasan Tanović Benjamina Karić rođ. Londrc” – poručila je ogorčena Sarajka.

P.s nemate pedijatara !!!!!!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79