Potresno svjedočenje majke ubijene Milice: “Brane, zašto si zapalio moju kćerku?”

Dragojla Stanković, majka ubijene Milice Marinković, danas je tokom potresnog svjedočenja u banjalučkom Okružnom sudu u nekoliko navrata, jecajući, pitala optuženog Branislava Stanivukovića, zašto je zapalio njenu kćerku.

Hoću da znam, zašto si zapalio moju Milicu. Zašto si to učinio, Brane – pitala je majka, ali odgovora nije bilo.

Stankovićeva, koja inače živi i radi u Austriji ispričala je da vrabračna zajednica njene pokojne kćerke i optuženog, nije bila dobra, jer je Branislav bio jako ljubomoran, piše Srpskainfo.

– Branislav je 10 godina živio sa mojom kćerkom, a ona zbog njega nije smjela otići ni sama u selo. Milica je 2012. godina pobjegla kod mene u Austriju, a Branislav je prvo nazvao i zaprijetio da će zapaliti moju kuću, jer je Milica otišla od njega, a zatim je to i učinio. Zvala sam komšije koji nisu smjeli ni gasiti požar, jer su se bojali Branislava- ispričala je majka ubijene Milice.

Prisjetila se i kako joj je kćerka govorila da više ne može živjeti sa Branislavom.

– Kada sam došla kući u Mrčevce, vidjela sam da nema šteka na vratima gdje su živjeli Milica i Branislav. Pitala sam je šta se dogodilo, a ona mi je odgovorila da je to Branislav uradio kako ne bi izlazila. Jednom sam primjetila i gips na njenoj nozi, a komšije su govorile da ju je Branislav udario autom- prisjetila se Stankovićeva.

Tokom današnjeg ročišta svjedočio je i Vaso Stanković, očuh ubijene Milice.

-Branislav kada je trijezan, toliko je dobar da ga možete na ranu priviti, ali je jako griješio kada je bio pijan. Nisam vidio kada je tukao Milicu, ali znam da mi je zapalio kuću, kada je ona došla kod nas u Austriju- izjavio je Stanković.

Branislav Stanivuković se tereti da je punih 10 godina zlostavljao, tukao i psihički maltretirao svoju vanbračnu suprugu braneći joj da ga napusti, te da bilo kome priča o tome.

Prema navodima optužnice, prvi put je nesrećna žena pobjegla od nasilnog supruga 2012. godine, a kao osvetu Stanivuković je zapalio kuću njenog očuha i majke u mjestu Mrčevci kod Laktaša.

– Iz straha za život svoje maloljetne ćerke M.S, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, nesrećna žena se vratila u vanbračnu zajednicu s nasilnikom – navodi se u optužnici.

Dugogodišnje zlostavljanje i porodično nasilje kulminiralo je 20. jula ove godine. Kobnog dana Stanivuković je presreo vanbračnu suprugu na lokalnom putu kod Aleksandrovca, polio je benzinom i zapalio. Sve je posmatrala ćerka žrtve. Nesrećna žena je sa teškim opekotinama prebačena u UKC Republike Srpske, ali je nažalost preminula 3. avgusta.

Vještačenje optuženog Branislava Stanivukovića tokom istrage utvrdilo je da se radi o emocionalno nestabilnoj ličnosti koju karakteriše nasilničko ponašanje.

– Ovo nije duševna bolest, a optuženi je u trenutku izvršenja krivičnog dela bio svjestan posljedica – objasnila je tužilac Ninković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79