Potvrda iz Zagreba: Nema dokaza da je Sebija Izetbegović položila ispite u Hrvatskoj

Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove proslijeđena je obimna dokumentacija koju je rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj dobio od Medicinskog fakulteta u Sarajevu i Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a koja se odnosi magisterij Sebije Izetbegović i izbor u zvanja na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Te podatke inspekciji je proslijedila ministrica nauke, visokog obrazovanja i mladih u ostavci Melika Husić-Mehmedović.

U dopisu koji je upućen sa Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu navodi se da je mogu potvrditi da je Sebija Izetbegović bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija u akademskoj 1992./1993. godini.

“Uvidom u arhiv Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu utvrdili smo da je Sebija Izetbegović, rođena 6. travnja 1960. godine u Titogradu, Republika Crna Gora, bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija Ultrasound in clinical medicine u akademskoj godini 1992./1993. pod matičnim brojem studenta 46920114. U dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima sadržanim u indeksu”, stoji u odgovoru prof. dr. Marijana Klarice, dekana Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

U dokumentaciji koja je proslijeđena inspekciji je i prijepis položenih predmeta u Zagrebu pisan rukopisom sa pečatom Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Taj prijepis odnosno ekvivalenciju položenih ispita na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu tada je prihvatio dekan Medicinskog fakulteta u Sarajevu Nedžad Mulabegović.

Na Medicinskom fakultetu UNSA utvrdili su da su dosijei prof.dr. Sebije Izetbegović “nekompletni, odnosno u njima nedostaje dokumentacija za određene proceduralne korake”.

U ranijem inspekcijskom nadzoru koji je proveden na Medicinskom fakultetu UNSA inspektor je naveo da se ne može odrediti o ispitima koje je Izetbegović prenijela iz Zagreba jer nadležna institucija iz Hrvatske nije bila u mogućnosti dostaviti neophodnu dokumentaciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79