Potvrđena velika izlaznost na izborima: Preko 1.160.000 ljudi je glasalo!

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) održala je press-konferenciju na kojoj su saopćili podatke o izlaznosti.

Do 15:00 sati na izbore je izašlo 1.164.261 glasača ili 35 %, što je zadovoljavajuća informacija.

Iz CIK-a su pozvali još jednom da se izađe na izbore, te da građani imaju još dva sata da izaberu sebi budućnost.

„Imali smo situaciju i da je glasač preminuo na glasačkom mjestu u Novom Sarajevu, te je ovo mjesto sada privremeno zatvoreno. Radi se o mjestu Grbavica I. Dva glasačka mjesta su zatvorena, te su otvorena nakon dva sata“ rekao je Arnautović.

U jedinici Doboj, prema zvaničnim podacima, posmatrač OSCE-a se nalazio u školskom dvorištu, a slikao je birače u redove te je došlo do konflikta.

„Ova gradska izborna komisija je do 15 sati primila samo tri prigovora“, naveo je Arnautović.

Za biračko mjesto u Bosanskom Novom, koje nije otvoreno, ne postoje nove informacije, a u sve su uključeni policija i tužilaštvo.

Stiglo je 35 prigovora do sada, a 23 prijave postoje zbog kršenja izborne šutnje.

Ukupno je do 15 sati 31 događaj prijavljen sigurnosnim agencijama – sedam je za remećenje javnog reda i mira te dva krivična djela, naveo je Arnautović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79