Požar na goraždanskoj deponiji: Obećano konačno rješenje problema s ovom deponijom

Danas je na goraždanskoj deponiji došlo do požara, te gradonačelnik Goražda, Ernest Imamović, nije samo obećao brzu reakciju na situaciju, već i konačno rješenje problema s ovom deponijom koja je dugo bila izvor problema za zajednicu.

Ernest Imamović se oglasio putem društvene mreže Facebook, uključujući se uživo kako bi građane obavijestio o trenutnoj situaciji. Naglasio je da su već obavijestili MUP o incidentu, jer postoji indicija da je požar namjerno izazvan. Osim reagiranja na požar, Imamović je podsjetio građane na obećanje koje je dao ranije – da će deponija biti zatvorena i dislocirana na drugu lokaciju.

“Obavijestili smo MUP jer postoji indicija da je neko izazvao požar. Ono što smo obećali, ako Bog da ova deponija da se zatvori i bit će prebačena na drugu lokaciju”, izjavio je gradonačelnik Imamović u svojoj Facebook objavi.

Ovo obećanje o zatvaranju i preseljenju deponije pozdravljaju mnogi građani koji su dugo patili zbog negativnih utjecaja ove lokacije na zdravlje i okolinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79