Požar u Ilijašu: Poznato šta je mogući uzrok, jednoj od radnica pozlilo

Jutros, oko 8 sati, sarajevskim vatrogascima dojavljeno je da u krovnom prostoru salona namještaja u Ilijašu, nadomak Sarajeva, bukti veliki požar.

Vatrogasci su na teren stigli brzo nakon dojave i dva sata kasnije vatru su uspjeli staviti pod kontrolu. Ipak, požar još nije ugašen – vatrogascima smeta vjetar, pa se u jednom dijelu objekta i dalje vidi gust dim i pokoji plamen, javljaju naši reporteri.

Međutim, vatrogasci poručuju da je dalje širenje vatre zaustavljeno i požar je sad već kontrolom.

Na licu mjesta su, pored vatrogasaca (šest vozila je i dalje na terenu), vidno uznemireni radnici, koji čekaju da se vatra ugasi i da vide stanje u objektu, piše Radiosarajevo.

Zbog stravičnih scena zgarišta koje je ostalo od fabrike namještaja Ezam, jednoj od radnica je pozlilo. Intervenirali su ostali radnici koji su okupljeni pred ulazom u fabriku.

Crna-Hronika.info

Požar u Ilijašu

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Mittwoch, 24. April 2019

Upravo zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji, radnica kojoj je pozlilo brzo je došla svijesti, a o svemu su obaviješteni i policajci koji osiguravaju prostor oko fabrike.

Nezvanično, naša ekipa doznala je da se sumnja da je uzrok požara peć.

“Vatrogasci kad su došli imali su vrlo malo vode, a požar je zahvatio oko 6.000 do 7.000 kvadratnih metara”, kazao je Esad Kahrimanović, vlasnik objekta koji je izgorio.

S druge strane, šef za zaštitu od požara Kantonalne uprave civilne zaštite Omer Šetić demantirao je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba informaciju da je prvo vozilo na teren stiglo bez vode.

Omer Šetić je podsjetio da su dobili dojavu u pola 8.

“Požar je stavljen pod kontrolu nešto prije 10 sati”, istakao je Šetić.

“Intervencija i dalje traje, a požar je bio u krovnoj konstrukciji. Spriječili smo širenje – spasili smo prizemlje i prvi sprat”, kazao je Šetić.

Brojni stanovnici Ilijaša prijavili su jutros da su, prije požara, čuli eksploziju.

Na naše pitanje o eventualnim eksplozijama na terenu, Šetić je odgovorio da se eksplozija možda dogodila prije dolaska vatrogasaca na teren, ali da nisu zabilježene nakon njihovog dolaska.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79