Poziv iz Srbije: Privrednici iz BiH se mogu vakcinisati u Beogradu

Shodno pogoršanju epidemiološke situacije, Vlada Republike Srbije donijela je odluku o vakcinaciji privrednika sa prostora zapadnog Balkana, među kojima su i državljani Bosne i Hercegovine.

Iz Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine uputili su obavještenje privrednicima, u kojem je, između ostalog navedeno da je shodno pogoršanju epidemiološke situacije, Vlada Republike Srbije odlučila podržati nastojanja Komorskog investicionog foruma zapadnog Balkana, da se privrednicima obezbijedi brža imunizacija protiv zaraze koronavirusom.
“Kao prvi korak u ublažavanju pandemije te kako bi se olakšale posljedice po privredu, za sve zainteresovane privrednike regiona obezbjeđeno je vakcinisanje u Beogradu, u subotu 27. i nedjelju 28. marta 2021. godine. Na raspolaganju je vakcina AstraZeneca”, navedeno je u obavještenju Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, koja je članica Komorskog investicionog foruma zapadnog Balkana.

Kompanije koje su zainteresirane za imunizaciju, Vanjskotrgovinska komora BiH je pozvala da im se prijave do petka, 26. marta ove godine u 10 sati, a kako bi kompletan spisak bio proslijeđen u Privrednu komoru u Srbiji.

Vrijedi kazati da su udruženja poslodavaca Federacije BiH i Republike Srpske ranije inicirala kupovinu vakcina za potrebe radnika u našoj zemlji koji nisu u redu prioriteta za imunizaciju.

Inicijativi se pridružuju i sindikati: Poslodavci u BiH žele nabaviti vakcine

Poziv iz Srbije sada se može smatrati veoma značajnim, ako se uzme u obzir činjenica da još uvijek nije poznato kada će početi masovna vakcinacija stanovništva u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Dok bilježimo sve veći broj zaraženih i preminulih, kontigenti naručenih, ali i doniranih vakcina još uvijek nisu stigli u našu zemlju, izuzev onih koje je Bosni i Hercegovini poklonila Srbija.

I kada se to desi u redu prioriteta će se naći zdravstveni radnici, štićenici staračkih domova i građani stariji od 65 godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79