Poznati bh. pjevač: Influenseri se opraštaju od Metjua Perija, a šute o genocidu u Gazi

Pjevač Amel Ćurić ne krije svoj bijes zbog aktuelnih dešavanja u Palestini, tačnije zbog gencida koji se odvija pred očima cijelog svijeta. On na ovu nesreću ukazuje svakodnevno svojim angažmanom na društvenim mrežama.

Ipak, u moru objava kojima skreće pažnju na nesreću palestinskog naroda, jedna se posebno ističe. U njoj on je podijelio dio tuđe objave, te se otvoreno obratio influenserima, odnosno uticajnim javnim ličnostima koji imaju kapacitet da skrenu pažnju najširim narodnim masama, koji iz nekog razloga odbijaju isto uraditi.

-U zadnja 23 dana ubijeno je preko 8.000 nedužnih Palestinaca! Od toga je više od 3.000 djece, a influenseri na svojim profilima ojavljuju RIP (engl. počivaj u miru) Metju Peri. Nevjerovatno!

Bh. novinar ogorčen na Pezića jer ne spominje Palestinu. On ga blokirao na Facebook-u

 

Dragi influenseri, nije stvar koje ste vjere, niti da li imate znanja o povijesti, a niti od toga da li na karti uopće znate pokazati gdje se nalazi Palestina, Gaza ili Zapadna obala… Stvar je humanosti i empatije prema nedužnim civilima, nedužnim ženama, djeci, nemoćnima, starijima, ljudima u bolnicama…

Stvar je u tome da se pred našim očima događa genocid i humanitarna kriza neviđenih razmjera – stoji u njegovoj objavi

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79