Poznati detalji akcije Red Armyja: Mjesecima su vrebali priliku, Ultrasima nanesen bolan poraz

Navijačka grupa “Red Army” nanijela je sinoć, vjerovatno, najbolniji poraz nekoj navijačkoj grupi.

Na bh. navijačkoj sceni se ne pamti realizacija “akcije” kakva je to bila u režiji najvatrenijih navijača FK Velež.

Naime, Red Armyjevci su sinoć, nakon utakmice Zrinjskog i Zvijezde, oteli 9 transparenata Ultrasa, a falio im je jedan, onaj udarni “Ultras”, kako bi zauvijek ugasili ovu navijačku grupu.

Poznavaoci navijačkih prilika u BiH govore da je nevjerovatno kakav je “poraz” sebi dopustila jedna od najorganizovanijih navijačkih grupa.

“Ovo je jedna od najvećih akcija jedne navijačke grupe zadnjih par godina u BiH, a nikada nijednoj navijačkoj grupi nije u jednoj akciji palo ovaj broj “krpa”. Ovom akcijom su Red Armyjevci zaradili ogroman respect drugih navijačkih grupa. Ovo je najbolja navijačka akcija u sezoni 23/24, jer teško da će do kraja sezone biti sličnih navijačkih uspjeha”, kaže naš sagovornik.

Prema prvim informacijama, Red Armyjevci su mjesecima pratili momka koji nosi većinu transparenata Ultrasa.

Kako je prijavljeno policiji, više nepoznatih osoba je napalo mladića u mostarskom naselju Rudnik, a navodno, oni su u haustoru napravili sačekušu mladiću koji je imao pun ruksak obilježja Ultrasa.

Mladi pripadnik Ultrasa je zbog zadobijenih povreda završio na CUM-u Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

Po navijačkom kodeksu, zvanično se gasi jedna navijačka grupa ukoliko im padne udarni trans. Tako je bilo i sa grupom “BH Legion”, kada su im nedavno navijači Crvene zvezde oteli transparent kojeg nose na svim utakmicama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79