Poznati detalji: Pročitajte šta se na teret stavlja Ibrahimu Hadžibajriću i ostalim uhapšenima

U sklopu akcije kodnog naziva “Start, pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva KS, pripadnici MUP-a KS lišili su slobode Ibrahima Hadžibajrića, Elmedina Karišika, Seida Hadžibajrića i Almu Destanović.

“Tužilaštvo KS tereti ih za krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja/ovlaštenja, pranje novca, primanje i davanje dara.

Sumnjiče se da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.

Pojedini članovi grupe su međusobno komunicirali putem aplikacije Sky, kako bi prikrili tragove i u konačnici dogovarali počinjenje krivičnih djela.

Dakle, terete se da su nezakonito izdavali u zakup parking prostore na području Općine Stari Grad za najmanje tri firme nad kojima su imali kontrolu i nezakonito zaradili više stotina hiljada maraka.

Osumnjičenom Ibrahimu Hadžibajriću dodatno se na teret stavlja nezakonito dodjeljivanje nekretnine sa područja Općine Starog Grada od koje je primila mito od 150.000 KM.

U toku je ispitivanje osumnjičenih u prostojiama MUP-a KS”, navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79