Poznato stanje povrijeđenih EUFOR-ovih vojnika nakon nesreće kod Srebrenika

Na magistralnom putu M1.8 kod Srebrenika jučer se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno vojno vozilo EUFOR-a.

Kako smo već pisali, vozač vozila EUFOR-a je izgubio kontrolu i zabio se u stijenu.

Tom prilikom su tri vojnika zadobila povrede, a sada je poznato njihovo zdravstveno stanje.

“U Univerzitetski klinički centar Tuzla dana, 23.04.2024. godine u 19:52 sati u prijemnu ambulantu Klinike za hirurgiju JZU UKC Tuzla, sanitetskim vozilom UN snaga dovežena su tri pacijenta, nakon što su sudjelovali u saobraćajnoj nesreći u Srebreniku.

Nakon pregleda i obrade od strane ljekara Klinike za hirurgiju jedan pacijent je otpušten na ambulantno liječenje, dok su dva zadržana u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla na opservaciji.

Pacijentica inicijala G. C. (22) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitalizirana je na Odjelu opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije zbog kontuzija u prijedjelu glave i tijela. Pacijentica je hemodinamski i respiratorno stabilna, zadovoljavajućeg općeg stanja, bez tegoba.

Pacijent inicijala M. F. (27) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitaliziran je na Odjelu opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije, uključena je ordinirajuća medikamentozna i infuziona terapija. Pacijent hemodinamski i respiratorno stabilan zadovoljavajućeg općeg stanja, bez tegoba”, rekla je portparolka UKC Tuzla Ersija Aščerić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79