Poznavajući domaće političare 2022. će biti još jedna propala evropska godina za BiH

Predsjednik Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini Predrag Praštalo smatra da je 2021. godina još jedna propala evropska godina za Bosnu i Hercegovinu, te da nije ostvaren nikakav napredak.

On je u razgovoru za Fenu kazao da smo identifikovani kao najlošiji u procesu evropskih integracija.

“Mislim da se teško može ponoviti ovako loša godina. Ali znajući domaće bh. političare i nesposobnost da se postigne kompromis, možda se i sljedeća, 2022. godina nastavi”, naveo je Praštalo.

Kaže kako se nada da se pritiskom međunarodne zajednice, prije svega Sjedinjenih Američkih Država, neki napredak može očekivati, kao što su bili izbori u Mostaru.

Praštalo smatra da je to “jedina svijetla tačka koja je bila 2020. godine”.

“Nadam se da je to možda jedna od mogućih formula za napredak u procesu evropskih integracija, da se, kao što je u Mostaru, postigne dogovor između političkih stranaka. Bez dogovora političkih stranaka, ma koliko naši partneri iz SAD-a, Evropske unije i regiona pokušavali da nam pomognu, nemoguće je bilo šta ostvariti”, kazao je Praštalo.

Po njegovim riječima, ključno je da se dođe do domaćeg dijaloga piše Klix.

Dodao je da međunarodna zajednica neće rješavati probleme Bosne i Hercegovine. To je obaveza i dužnost njenih političara koje su građani birali”, zaključio je Praštalo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79