Pozvani punoljetni stanovnici da pomognu vatrogascima u gašenju požara

Situacija s požarom u Zatonu i Raslini je dramatična, toliko da je svoj dolazak na lice mjesta najavio i premijer Andrej Plenković, koji je već krenuo prema Šibeniku i u Zatonu se, prema onom što je za Šibenski.hr kazao Danijel Mileta, načelnik Štaba CZ grada Šibenika, može očekivati negdje iza 20.30 sati.

Uz premijera su potpredsjednici Vlade Božinović i Šimpraga te ministar Banožić. Gradonačelnik Šibenika Burić, župan Jelić i glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković informirali su ga o stanju na terenu i štetama.

– Službena naredba za evakuaciju ova dva naselja nije izdana, dapače zamolili smo sve punoljetne stanovnike i one koji se osjećaju sposobnima da ostanu blizu kuća i pomognu vatrogascima u spašavanju kuća, imovine i odbrani mjesta od požara – kazao je Mileta, dodavši kako Štab prati situaciju pa će na vrijeme i reagirati u svezi pomoći prema svima koji je budu trebali.

Dio maloljetnih osoba evakuirali su i zbrinuli Biličani, u čemu je pomogla i općina Bilice, a tako će se pomoći i svim drugima koji ne budu mogli ostati u svojim kućama, poručuje načelnik Štaba CZT koji je aktiviran danas popodne zbog razvoja situacije s vatrenom stihijom”, kazao je Mileta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79