Pravi primjer humanosti: Mladi iz Bosanske Krupe nahranili nemoćne

Udruženje mladih “Fokus” iz Kozarske Dubice, u okviru projekta “Dobra djela”, tokom prošle godine podijelilo je 17.000 toplih obroka na kućnu adresu 40 sugrađana u stanju socijalne potrebe.

Ističe da su spisak korisnika napravili zajedno sa lokalnim Centrom za socijalni rad, a kako kaže, ne gledajući na nacionalnu i vjersku pripadnost.

– Od malih nogu sam volio pomagati drugima, a zvanično Udruženje mladih ‘Fokus’  osnovao sam 3. marta 2017. godine sa svojim prijateljima. Iza nas je dosta uspješnih akcija i projekata – rekao je Krivdić.

Dodaje da svakodnevno obilaze 40 sugrađana u stanju socijalne potrebe i nose im tople obroke.

– Pored toga, kupujemo lijekove, ogrev, higijenu. Imamo i projekat ‘Užine’, koji radimo sa Udruženjem ‘Pomozi.ba’ iz Sarajeva, gdje 90 đaka u stanju socijalne potrebe redovno u školi dobija školsku užinu, a godišnje podijelimo 15.000 užina – ističe Krivdić.

Dodaje da su u projektu “Doniraj garderobu” tokom prošle godine podijelili sedam tona garderobe, a na apel sugrađana, pokrenuli su i m:tel humanitarni broj za liječenje sugrađanke Ljiljane Kovačević.

– Posjetili smo u dva navrata trinaestočlanu porodicu Bećirević iz Bosanske Krupe i tom prilikom odnijeli garderobu, potrebne životne namirnice, higijenu i novčana sredstva. U Zenici smo posjetili mladog uličnog pjevača Mustafu Hrustića, kojeg život nije mazio, i tom prilikom odnijeli veliki zvučnik s mikrofonom, garderobu, hranu i novčana sredstva. Za Ramazanski bajram u centru grada podijelili smo 3.000 baklava, 70 buketa cvijeća i 250 paketića za djecu, a za Novu godinu paketićima obradovali 450 djece u seoskom i gradskom području – kaže Krivdić.

Između ostalog, ističe da su organizovali i pomoć za narod Turske i Sirije, koji je bio pogođen zemljotresom, pišu Nezavisne.

– Našu saradnju van granica BiH imali smo u Africi, u državama Uganda i Kenija,  gdje smo sagradili tri bunara, donirali 11 iftara za više od 200 djece, donirali garderobu i odjeću, te za Kurban-bajram donirali dvije krave i 20 ovaca. Sela koja su uključena u ove akcije bila su Malaba Obore i Mpogo iz Ugande, te selo Asinge iz Kenije – kaže Krivdić.

Napominje da nijedna akcija i projekat ne bi bili realizovani da nije bilo nesebične pomoći donora i volontera, i zahvalio im svima na pomoći.

– Hvala vam svima koji ste bili uz nas u 2023. godini, a posebno našim volonterima koji su višak svog vremena posvetili pomaganju drugima – rekao je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79