Predizborni asfalt: “Rekli su nam 7 a dobili smo 5 cm asfalta”

Predizborni asfalt: “Rekli su nam 7 a dobili smo 5 cm asfalta”


Građani općine Čelić izrazili su svoje nezadovoljstvo nakon što su otkrili da je nedavno postavljeni sloj asfalta na lokalnim cestama tanji za 2 centimetra od propisane debljine. Mještani su protestovali protiv, kako kažu, neodgovornog ponašanja izvođača radova i nadležnih službi piše Crna-Hronika.

Kako nam tvrde, na dionici puta MZ Gornji Humci, MZ Donji Humci, MZ Drijenča i MZ Šibošnica asfalta je debljine 5 centrimetara a predviđeno je 7.

Kako je navedeno u Aneks D ugovora Općine i Arapovac Putevi d.o.o. Čelić, vrijednost ugovora je 257.624,40 bez PDV-a.

Prema ugovoru, sloj asfalta trebao je biti debljine 7 centimetara, ali mjerenja su pokazala da je u prosjeku samo 4 centimetra. Ovo je apsolutno neprihvatljivo i ugrožava dugotrajnost i sigurnost ceste,” izjavio je jedan od ogorčenih građana.

Mještani su zabrinuti da će tanji sloj asfalta dovesti do bržeg propadanja ceste, što će povećati troškove održavanja i popravki. Također, strahuju da će loš kvalitet ceste negativno utjecati na sigurnost saobraćaja u njihovoj zajednici.

“Krađa pred izbore. Kao asfaltirali su nam put a dogovor je bio da ide marka na marku. Znači građani daju marku, Općina daje marku za asfaltiranje navedenog puta. Slike vam šaljemo iz naselja Gornji Humci. Žalili smo se načelniku al džaba. Prave nas budalama.” – izjavio je ogorčeni građanin MZ Gornji Humci Općine Čelić za portal Crna-Hronika.

POGLEDAJ GALERIJU

“Čak su nam ukrali 100 metara asfaltnog puta. Dođu pred izbore samo da nam zamažu oči. Tuga je što građani daju pola para, a pola para da Općina, Vlada ko će ga znati. Ovo su išto napravili u selu Drijenci u kojem žive Hrvati. I oni su dali pola para i njima su ovako asfaltirali. Naplate 7 a naprave 5 centimetara. Mi smo lopove doveli na vlast. To tako ide” – poručuje ogorčeni mještanin Čelića za kraj.

Do objave ovog članka Općina Čelić nije odgovorila na


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija