Predložen pritvor za četvorku osumnjičenu za organizovani kriminal

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog pritvora za četiri lica osumnjičena za organizovani kriminal.

Pritvor je predložen za Vasilija Stjepića (55), državljanina BiH i Švedske, Mitra Blagojevića (36), Miroslava Čaliju (47), koji je zaposlen kao policajac u MUP-u HNK i Dražena Šinikovića (42), saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

“Pritvor za osumnjičene zatražen je zbog opasnosti od bjekstva, da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, osumnjičeni u predmetu “Milan Matković i drugi” su pod istragom zbog organizovanog kriminala, u vezi sa više teških krivičnih djela, kao i koruptivnim krivičnim djelima, koja se odnose na zloupotrebu policijskih kapaciteta u izvršenju krivičnih djela i pomaganju počiniocima.

“Aktivnosti se odnose na predmet u kojem se realizuje međunarodna saradnja u krivičnom gonjenju nosilaca struktura organizovanog kriminala, nakon dešifrovanja kriptovanih aplikacija, koje su koristili pripadnici organizovanih kriminalnih grupa u BiH, zemljama regiona, EU i svijeta, navodi se u saopštenju”, zaključuje se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79