Predloženo produženje pritvora za Mutap Zijada i Dupovac Hasana

Tužiteljstvo BiH uputilo je prijedlog za produljenje pritvora, kako bi se osiguralo neometano provođenje i okončanje istrage. Postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za produljenje mjere pritvora prema dvojici osumnjičenih, Mutap Zijadu i Dupovac Hasanu.

Mjera pritvora potrebna je kako bi se osiguralo neometano provođenje istrage u predmetu stradanja mladića Dženana Memića, u mjesecu veljači / februaru 2016. godine. Pritvor je zatražen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke b) i d) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i iz razloga što bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenost javnosti i građana, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Tim tužitelja Tužiteljstva BiH, koji provodi ovu istragu, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, poduzima intenzivne istražne aktivnosti u ovom predmetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79