Predsjednik SDP-a: Denis se nije uplašio Dodikovih prijetnji

 

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić komentarisao je današnje prijetnje koje je članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću uputio predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Dodik je, komentirajući Bećirovićev zahtjev Pravobranilaštvu BiH za informacijom o njihovim aktivnostima u vezi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH koje se odnose na neustavno i nezakonito reguliranje državne imovine poručio da “ako Bećirović misli da može nešto da zaštiti neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći.”

Nikšić je u svojoj reakciji rekao da “zna da se Denis nije uplašio ovakvih riječi, niti mu treba advokat”.

“Međutim, ovakva poruka sama po sebi zabrinjava. Naravno da neću nasjesti na provokaciju. Naprotiv želim podsjetiti Dodika da ministri, zastupnici i drugi dužnosnici SNSD-a bez problema, slobodno šetaju Sarajevom, u kojem su na vlasti stranke Trojke.

Garantujem mu da će tako biti i dalje, jer je ovo Bosna i Hercegovina, zemlja slobodnih, tolerantnih ljudi. Ponosimo se činjenicom da se glavnim gradom cijele Bosne i Hercegovine ljudi kreću slobodno, bez straha”, kazao je Nikšić.

Dodao je da je siguran da je i Banja Luka mnogo tolerantnija od slike ovog grada koju u javnost ovih dana šalju pojedini političari, ali i šačice huligana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79