Predsjednik Swisslion poslovnog sistema: Odustao od investicija u Republici Srpskoj

Jedan od najvećih investitora u Republici Srpskoj, Rodoljub Drašković, predsjednik Swisslion poslovnog sistema, donio je konačnu odluku o povlačenju svojih investicija iz Republike Srpske.

Ova odluka je potvrđena nedavnom investicijom od 50 miliona eura u Vršac, Srbija, gdje Drašković ulaže u vinograde, dvorac, eko-turistički kompleks, resort, hotel s vinskim podrumima i drugim sadržajima.

Osim toga, Drašković je najavio i investicije u Makedoniji, gdje radi na projektu turističkog razvoja Prespanskog jezera.

Ova odluka dolazi nakon Draškovićeve najave sredinom prošle godine da više neće investirati u Republiku Srpsku, a sada je jasno da je preusmjerio svoje investicije i aktivnosti u druge zemlje.

Rodoljub Drašković, rođen u BiH, prepoznat je kao najveći investitor u istočnoj Hercegovini, gdje je izgradio poznati Grad Sunca kod Trebinja.

Odluka o povlačenju investicija dolazi nakon njegovih ranijih izjava o razočaranju političkim i privrednim ambijentom te regije, te ocjeni da je Republika Srpska “dno dna Evrope”.

Drašković je jasno stavio do znanja da će svoje investicije usmjeriti prema Srbiji i Crnoj Gori, a kompanije iz BiH će prepustiti supruzi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79