Predsjednik Vlade RS Radovan Višković navodi drugačije: Neuspješni ataci na RS u ekonomskom i drugim poljima

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, odlučno je istakao danas da će svi ekonomski i drugi ataci na RS ostati bezuspješni, naglašavajući čvrstost entiteta u suočavanju s izazovima.

U svom obraćanju na otvaranju Prvog međunarodnog sajma privrede “Banjaluka Expo 2024”, Višković je podvukao podršku mnogih zemalja i prijatelja iz svijeta koji stoje uz RS, uvjeravajući da entitet ima nepokolebljivu budućnost koju će samostalno oblikovati.

Višković je naglasio da RS pruža poslovno okruženje i uslove koji su unikatni i neuporedivi s drugim regionima.

“Sve što radimo je s ciljem privlačenja pažnje i stvaranja mogućnosti za sve one koji žele investirati ovdje”, naglasio je Višković.

Ponovno je istakao da RS ima jasan kurs kojeg se drži, ističući važnost povezivanja nauke, novih tehnologija i privrede u daljem razvoju.

Višković je također istakao da je Srbija ključni vanjskotrgovinski partner entiteta RS, te da se uči iz bogatog iskustva te zemlje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79