Predstavljaju prijetnju bezbjednosnom sistemu BiH: Služba za poslove sa strancima protjerala dva strana državljanina

Inspektori Službe za poslove sa strancima kontinuirano u saradnji sa drugim nadležnim organima nastavljaju preduzimati sve neophodne operativne mjere i radnje na području Bosne i Hercegovine u cilju pronalaska bezbjednosno interesantnih lica koji ne poštuju zakonske propise, navode u saopćenju.

– S tim u vezi, na lokalitetu grada Sarajeva, pravovremenom i koordiniranom akcijom od strane inspektora za strance, izvršeno je lociranje i pronalazak dva lica i to državljanina Iraka inicijala S.S. i državljanina Turske inicijala E.C.

Prema raspoloživim informacijama Službe za poslove sa strancima, radi se o licima povezanim sa organizovanim kriminalom i predstavljaju prijetnju bezbjednosnom sistemu BiH gdje se državljanin Iraka smatra za jednog od organizatora međunarodnog lanca krijumčarenja ljudima na zapadno balkanskoj ruti i koji je ilegalno ušao u BiH.

Nakon provedenih svih aktivnosti iz nadležnosti Službe, ova lica su protjerana i udaljena sa zabranom povratka u BiH u periodu od 5 godina.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim kako domaćim tako i međunarodnim bezbjednosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprječavanje neregularnih migracija te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na području BiH – saopćeno je iz SPS.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79