Pregovorili u Turskoj urodili plodom: Rusija objavila povlačenje u dijelu Ukrajine

Rusija će radikalno smanjiti vojnu aktivnost na području oko Kijeva i Černihiva, javlja ruska novinska agencija Tass.

Objavilo je to, kako navode, ministarstvo obrane Rusije u saopštenju koje je pročitao zamjenik ministra obrane Ruske Federacije, general-pukovnik Aleksandar Fomin.

Zbog činjenice da se pregovori o pripremi Ugovora o neutralnosti i nenuklearnom statusu Ukrajine, kao i o davanju sigurnosnih jamstava Ukrajini kreću primjenjivati, uzimaju u obzir načela o kojima se raspravljalo tijekom današnjeg sastanka i u cilju povećanja međusobnog povjerenja i stvaranja potrebnih uvjeta za daljnje pregovore i postizanje konačnog cilja – odobrenja i potpisivanja navedenog sporazuma, ministarstvo obrane Rusije donijelo je odluku da se radikalno smanji vojna aktivnosti na kijevskom i černihivskom području”, rekao je Fomin.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu ranije danas je izjavio da će “vojna operacija u Ukrajini” trajati dok se ne ispune ciljevi, no istovremeno je najavio zaokret u ruskoj strategiji u Ukrajini.

“Prva faza rata je dovršena. Ruska vojska se usredotočuje na primarni cilj koji se odnosi na oslobađanje Donbasa”, rekao je Šojgu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79