Prema Sky Newsu BiH je već NATO članica (FOTO)

Britanski Sky News objavio je prilog o padu borbene sposbnosti Velike Britanije u kojem se ističe upozorenje američkog generala da “britanska vojska više nije borbena snaga najvišeg nivoa”. U prilogu je predstavljena i grafika u kojoj je Bosna i Hercegovina svrstana među zemlje – članice NATO-a.

U prilogu se, između ostalog, navodi kako “otprilike 30% britanskih snaga u visokoj pripravnosti su rezervisti koji nisu u stanju da se mobilišu u okviru NATO rokova” popraćeno grafikom – mapom na kojoj su označene NATO članice. BiH je također obojena plavom bojom.

Bosna i Hercegovina je u pregovorima s NATO-om od 2008. godine, a otkako je počela ruska invazija na Ukrajinu, sve se više govori o tome kako je potrebno zemlje Zapadnog Balkana uključiti što prije u NATO, ali i Evropsku uniju zbog prijetnji od ruskog uticaja.

Prilog možete pogledati ovdje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79