Premijer Kanade u samoizolaciji zbog koronavirusa: Komšić se rukovao s njim tokom nedavnog susreta

Kanadski premijer Justin Trudeau i njegova supruga Sophie od četvrtka su u samoizolaciji zbog blagih simptoma koje je ona razvila, ali zasad nije potvrđeno je li zaražena koronavirusom. Prema informacijama CBC Newsa, Sophie Trudeau se testirala na Covid-19, a nalazi se još čekaju.

Zanimljivo je da se sa Trudeauom u Ottawi prije nekoliko dana sastao i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić. Njih dvojica su razgovarali o bilateralnim i prijateljskim odnosima Bosne i Hercegovine i Kanade, s naglaskom na unapređenje te saradnje u oblastima energetike, ekonomije i obrazovanja. Nakon sastanka, Komšić i Trudeau su se rukovali ni ne pomišljajući na opasnost od koronavirusa.

Justin Trudeau je do daljnjega otkazao sastanke s liderima kanadskih provincija, koje je trebao održati u četvrtak i petak, a odgodio je i sve druge premijerske obveze koje uključuju bliske kontakte, prenosi Oslobođenje.

– Nakon što se nedavno vratila iz Londona, premijerova supruga razvila je blage simptome nalik gripi, uključujući i blago povišenu temperaturu sinoć, priopćili su iz Trudeauova ureda.

– Ona se samoizolirala u svojem domu u iščekivanju nalaza, ali simptomi su se u međuvremenu dodatno ublažili. Doktori su premijeru savjetovali da, s obzirom da ne pokazuje nikakve simptome, nastavi s uobičajenim aktivnostima, ali da prati svoje stanje. No, on je iz opreza odabrao samoizolaciju te je odlučio raditi od kuće u iščekivanju ženinih nalaza, dodaje se u priopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79