Premijer TK za savjetnika imenovao osobu pod optužnicom za korupciju, a ima i prijave zbog narušavanja javnog reda i mira

Nakon osam mjeseci stranačkog pregovaranja, postignutih i još brže prekinutih dogovora, konačno je prije deset dana obezbijeđena tijesna stranačka većina u Skupštini Tuzlanskog kantona, čime je ovaj kanton dobio novu vladu.

Novi premijer, doktor po profesiji, već je u prvoj sedmici rada napravio gaf imenujući za jednog od savjetnika čovjeka koji je osumnjičen za koruptivna djela, izvještava BHRT.

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović je za jednog od svojih savjetnika izabrao bivšeg ministra poljoprivrede Abdulaha Zukića. Protiv Zukića je tužilaštvo TK prije dvije godine podiglo optužnicu zbog koruptivnih radnji.

Zukić ima i dvije prijave zbog narušavanja javnog reda i mira i nasilničkog ponašanja. Sve ovo je zanemario novi Premijer koji kaže da vjeruje u Zukićevu nevinost dok sud ne da konačnu riječ.

Premijer kaže da vjeruje u nevinost Zukića, sve dok Sud ne dokaže optužbe, i da će potom donijeti novu odluku. Potez Premijera nije sa odobravanjem primljen ni u njegovoj stranci.

Klub DF-a namjerava u Skupštini TK postaviti pitanje Premijeru zašto je i pod kojim uslovima imenovao Zukića za svog savjetnika ali ne vidi ovo imenovanje kao prijetnju u odnosima unutar koalicije.

U opozicionom SDP-u prve dane rada nove kantonalne Vlade ocjenjuju nastavkom politke pređašnjih vlada, primjećujući da je već urađeno nekoliko loših poteza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79