Premijerku Anu Brnabić pozvali da hitno provjeri porijeklo imovine Milorada Dodika u Srbiji

Predsjednik Pokreta Evropski put Rade Basta je pozvao Vladu Srbije i premijerku Anu Brnabić da se hitno provjeri porijeklo imovine predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Srbiji.

Basta traži „hitnu reakciju po pitanju korupcionaških poslova u koje je umiješan ruski proxy (zastupnik) Milorad Dodik, predsjednik entiteta BiH Republike Srpske“ i „da se hitno formira predmet o korpuciji i provjeri imovina“ Dodika u Srbiji. Dosta je Dodikovog kriminala po Srbiji. Također, neophodno je da se u slučaju ovog obima pozovu međunarodni partneri da pomognu u istrazi kriminala i korpucije Milorada Dodika, smatra Basta.

Basta je napisao da se „građani Srbije i entiteta BiH Republike Srpske hvataju za glavu kad se spomene ime Milorada Dodika znajući i sami u kakve su sve korupcionaške poslove umiješani on i njegova porodica u ovom regionu“, piše Danas. Ako se neko obogatio na konto lažnog patriotizma, na priči o ljubavi prema Rusiji i prijetnji secesijom Republike Srpske, to je Dodik i njegova porodica. Malo mu je što decenijama vedri i oblači po Republici Srpskoj, napisao je Basta.

Naveo je da Dodik kao „vjerni glasač na izborima u Srbiji utiče na odluke po pitanju tendera i miješa se u pitanja unutrašnje politike Srbije“ i da je „novac primarna djelatnost gospodina Dodika, iz kojih god izvora bio i koje god valute“, a „to više jednostavno ne može da se toleriše“, zaključio je Basta, prenosi Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79