Preminuo Damir Lisac, vlasnik kultnog sarajevskog kafića

Od posljedica moždanog udara u nedjelju je u Sarajevu preminuo Damir Lisac, ugostitelj koji je Sarajlijama poznat kao vlasnik kultnog kafića “Lisac”.

On je davne 1969. godine registrovao caffe bar koji je obilježio društveni život Sarajlija, a ujedno je bio i prvi registrovan objekat ovakve vrste u Sarajevu.

Od njega se na društvenim mrežama oprostila njegova kćerka, Vanja Lisac.

– Otišao je moj Tata, baš onako kako je živio. Spontano do apsurda, bezbrižno i nikad do kraja ozbiljno. Krenuo je to jutro u banku s radošću čovjeka koji ide po novac i skrenuo je prema vječnim lovištima. Otišao je moj, manje otac više drugar uvijek spreman za mene najglasnije navijati i pretjerivati kad me hvali.

Znam da ti se ne bi svidjelo da svima govorim kako te smrt ipak ćopila, ali vidjela sam da si nosio češalj u džepu. Ne znam što bi ti drugo trebao, već da poskrivečki popraviš friz, vratiš se u pravi trenutak i kažeš svima da kad jednom Damir Lisac umre, to će biti samo od smijeha. Jer kako drugačije može biti?! Ti si legenda. A legende zive zauvijek. Volim te – napisala je Vanja Lisac na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79