Presedan Nikšića i SDP-a: Neće doći na prijem u Predsjedništvo povodom Dana nezavisnosti

Kako saznajemo od izvora iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine na večerašnjem prijemu povodom Dana nezavisnosti BiH neće biti prisutni Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, kao ni članovi ove stranke. A Nikšić je uredno, kao i svi drugi zastupnici državnog Parlamenta, dobio poziv da prisustvuje centralnom prijemu koji se svake godine organizira u Predsjedništvu.

Nikšić i SDP nisu samo odbili poziv, već su se odlučili praviti „paralelnu“, svoju akademiju povodom Dana nezavisnosti. Organiziraju je u Bogojnu, a prema najavama, na njoj će govoriti Nermin Nikšić, Zukan Helez i Slavo Kukić, piše Hayat.

Ovo je još jedna u nizu nevjerovatnih i teško objašnjivih odluka Nikšića i SDP-a. Treba napomenuti da do sada nije zabilježen sličan slučaj, odnosno da jedna probosanska stranka i njen predsjednik odbiju doći na tradicionalni, i u suštinskom i simboličkom smislu, izuzetno značajan prijem u Predsjedništvo.

Članovi ove stranke, ali i javnost, svakako zaslužuju objašnjenje za ovakvo ponašanje rukovodstva SDP-a, stranke koja baštini potpuno drugačije vrijednosti od onih kojima se svjedoči u posljednje vrijeme.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79