PRETRES PORODIČNE KUĆE: ODUZETA OPOJNA DROGA, JEDNA OSOBA LIŠENA SLOBODE

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PU Živinice- tim za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Jedinica za specijalnu podršku MUP TK-a) su postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice izvršili pretres porodične kuće u Živinicama koju koristi M.S. rođen 1986. godine iz Živinica.
Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto: jedan pvc. veći smotuljak u kojem se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedna veća pvc. vrećica u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Canabis ”, jedna limena kutija u kojoj se nalazila pvc. vrećica sa devetnaest (19) kom. tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu”Ekstazi”, 4 tablete “Suboxone” i digitalna vaga. M.S je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti.
O navedenim aktivnostima upoznat je kantonalni tužilac, dok će nakon dokumentovanja navedenog događaja, M.S. biti predat nadležnom Kantonalnom tužiulaštvu TK-a uz Izvještaji o učinjenom krivičnom djelu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79