06.02.2020., Banja Luka, Bosna i Hercegovina – U banjaluckom Okruznom sudu pocelo je sudjenje optuzenima za ubojstvo Slavise Krunica, BH milionera i vlasnika Sektor sekjuritija, najvece zastitarske agencije u BiH. Optuzeni su Benedi Djukanovic (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajic (35). Republicko javno tuzilastvo ce u toku procesa saslusati 21 svjedoka, medju kojima i Gorana Ilica, jedinog prezivjelog iz automobila u kojem se vozio ubijeni Krunic. Osim Krunica, u napadu na makadamskom putu u naselju Glamocani u blizini Banjaluke 22. travnja 2019. godine, ubijen je i Krunicev tjelohranitelj Zarko Pavlovic. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL
Pretresi i hapšenja zbog droge u tri bh. grada: Uključeni konjica i psi

Pretresi i hapšenja zbog droge u tri bh. grada: Uključeni konjica i psi


Više osoba uhapšeno je danas u akciji kodnog naziva “Fly” zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga.

U toku su pretresi na više lokacija na području Mrkonjić Grada, Šipova i Banje Luke.
Navodno, u akciju su uključeni i konjica kao i službeni policijski psi, piše Faktor.

  • Aktivnosti se preduzimaju po naredbama Okružnog suda Banja Luka, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva – potvrđeno je u PU Mrkonjić Grad.

U ovoj policijskoj upravi dodaju da u akciji sarađuju sa Upravom policije, jedinicom Žandarmerije, Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a i Policijskom upravom Banja Luka.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija