Prevljak: Aljoša Čampara će biti isključen iz SDA!

Nakon što su zastupnici “četvorke” u Skupštini Kantona Sarajevo danas predali zahtjev uz 18 potpisa za sazivanje sjednice na kojoj bi se trebalo glasati o (ne)povjerenju aktuelne vlade, među kojima je i potpis poslanika Aljoše Čampare, reagirala je njegova matična Stranka demokratske akcije (SDA).

Kako nam je potvrdio predsjednik Kantonalnog odbora SDA, Fikret Prevljak, u toku je telefonska sjednica Izvršnog odbora KO SDA Sarajeva na kojoj će biti donesene određene odluke.

“Naš prijedlog je za isključenje Aljoše Čampare iz Stranke. Mi ćemo to najvjerovatnije usvojiti, te šaljemo prema Predsjedništvu Stranke”, kazao je Prevljak za Radisarajevo.ba.

Prevljak tvrdi da je Čampara “sam sebe isključio iz SDA”.

Naime, iz SDA su ranije zaprjetili Čampari sankcijama ukoliko podrži smjenu atkeuelnog saziva Vlade KS.

“Meni je žao zbog ljudi koji su glasali za njega. Dali su mu podršku, a on ih je iznevjerio. A pričaju o nekoj pravdi i istini. Pa, gospodo, predajte svoje mandate tim ljudima…”, rekao je Prevljak.

Podsjetimo, pored Čamparinog potpisa, tu su i zastupnici iz Naroda i pravde, Naše stranke, SDP-a i NBL-a – prenosi RadioSarajevo.

“Vladu ne smjenjujemo zato što možemo, već zato što moramo. Vlada Kantona Sarajevo pokazala je u svim segmentima svog djelovanja nedoraslost izazovima s kojima se građani i građanke suočavaju”, saopćili su ranije danas.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79