Prevljak naredio doktorici da ‘riješi’ ambulantu u ‘mijesnom odboru’

Fikret Prevljak svakim novim danom kampanje u kojoj je primoran da se javno obraća, iznova nas šokira.

Sinoć je Prevljak iz svog neznanja naredio doktorici, direktorici Doma zdravlja da ‘riješi ambulantu u mijesnom odboru’. U ovako kratkoj rečenici stale su čak dvije suštinske greške.

Prvo, Prevljak očigledno nema ni u podsvijesti šta je čija nadležnost u ovoj oblasti. Koliko ‘Njiha’ ne poznaje politički sistem BiH dovoljno govori činjenica da u njegovom poimanju politike domovi zdravlja su u vlasništvu Kantonalnog odbora SDA, a ne Kantona Sarajevo. Da Fikret ima minimum znanja o nadležnostima znao bi da domovima zdravlja naređenja mogu davati institucije, a nikako otuđeni centri moći. Da se institucije mogu privatizirati vidio je od svojih stranačkih šefova i kolega poput Sebije Izetbegović, Asima Sarajlića, Mirze Čelika i brojnih drugih.

Drugo, ambulantu želi Prevljak da riješi na području ‘mijesnog odbora’. Ne zna on da postoji razlika između mjesne zajednice i mjesnog odbora. Na području mjesnog odbora može se postaviti eventualno štand na kojem će se mjeriti pritisak, ali nikako ‘riješiti ambulanta’. I za štand za mjerenje pritiska trebala bi mu dozvola od općine.

I na kraju, možda će ovaj tekst Prevljaku biti i dalje nejasan, jer je on svoje neznanje gradio godinama i dobro ga utvrdio, ali oni koji budu razumjeli neka mu makar pokušaju objasnit, jer ipak je on kandidat za jednu rukovodeću funkciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79