Preživio je saobraćajnu nesreću i moždani udar, a sada mu je vatrena stihija u nekoliko minuta uništila dom: Od najrođenijih ne želi tražiti pomoć

Čovjek koji je prije samo nekoliko mjeseci preživio tešku saobraćajnu nesreću i moždani udar, sada je, za samo nekoliko minuta, koliko je vatri bilo potrebno da uništi sprat kuće, ostao bez krova nad glavom.

Naime, Zijo Spahić (59), iz gračanice u Bosni i Hercegovini, ostao je bez svega. A da problemi nikada ne dolaze sami, govori i činjenica da ovaj čovjek bez stručne spreme i radnog staža nema nikakva primanja, sem male naknade u visini od 200 evra.

Nakon višegodišnjeg braka izgubio je i kontakt sa porodicom sa kojom je podijelio kuću na dva dijela. A požar koji se desio potpuno je uništio gornji, Zijin sprat. Uzrok požara je po njegovoj izjavi bila peć na kojoj je kako kaže popio zadnju kafu prije nego je izašao iz kuće.

– Ne znam kako se ovo desilo, ja ganjao neke papire za naknadu koju primam, kad mi zvoni telefon i samo mi neko reče ‘Gori ti kuća’, ja brzo dotrčao, i vidim da oni već sve gase – kaže Zijo koji je sve ovo nazvao totalnom katastrofom.

Sve što mu je ostalo jeste odjeća na njemu i ono što ima u džepovima.

Zijo se nada da će ubrzo naći pomoć uz koju će moći da sredi barem jednu sobu u kojoj vatra nije odnijela sve.

– Iz opštine su mi rekli, kada su došli da vide, da će mi možda omogućiti kontejner, ali ne znam, vidjećemo šta će biti”, kaže on za Jutjub kanal Tatabrada. tv koji objašnjava da je kuću sam pravio bez ičije pomoći.

Zijo će zbog ove nesreće koja mu se desila, prvih nekoliko dana biti kod sestre. Kaže da bi mogao da pita i dvojicu braće koji žive do njega, ali da se ne usuđuje.

– Dva brata su mi tu, kuća do moje, oni rade, ali ja nisam takav, nikad nisam pitao za pomoć. Ne moram ni da jedem. Ni kod sestre nisam želio da idem, ali ona me je zvala i bila uporna – kaže Zijo.

Sjedeći u svojoj izgorenoj kući, ovaj čovjek kaže da će u nekom trenutku i bez pomoći ako treba, rukama svojim početi da sređuje, jer ne želi svoju kuću da gleda u stanju kakvom je sada. Ipak, kako kaže, zahvaljuje se unaprijed svakom ko mu može pomoći da opet sredi svoj dom.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79