Prijatelj o povrijeđenoj Almi Suljić: Ona ne odustaje. Bori se i igra naš posljednji poligon do kraja

U petak 26. maja na sarajevskom naselju Marijin Dvor desila se stravična saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić. Teško je povrijeđena doktorica Alma Suljić i njoj se ljekari bore za život.

Povrijeđena je još jedna djevojka, srećom nije životno ugrožena, a njih je automobilom marke Mercedes pokosio Armin Berberović. Bio je pijan i nije imao vozačku dozvolu.

Prema informacijama, ona je zadobila unutrašnje krvarenje mozga, prijelom baze lobanje i vratne kičme.

Alma Suljić je doktorica medicine u Domu zdravlja Zenica, a svoja prva radna iskustva dobila je prošle godine.

Da je oduvijek imala želju pomagati drugima pokazuje i Facebook post njenog kolege sa takmičenja iz pružanja prve pomoći. Alma im je bila kapiten.

Alma je sa svojim timom koji je predvodila donosila najzlatnije nagrade i najveće trenutke sreće, ponosa i veselja.

Prenosimo čitav post Jasmina Nikšića.

“Lokalni kabadahija nije napravio saobraćajnu nesreću, lokalni kabadahija je izvršio ubistvo mlade doktorice i isti taj kabadahija je pokušao ubiti našu Almu, još jednu doktoricu, jedno od nas.

Pokušao je ubiti našeg kapitena, vođu, prijatelja, našu zvijezdu vodilju koja nas je uvijek vodila stazama uspjeha, najsjajnijih medalja i ponosa.

Od malih nogu učili smo pomagati i spašavati tuđe živote onako kako smo najbolje znali. Alma je sa svojim timom, za svoju Ilidžu, za svoje Sarajevo, svoju državu i sve nas donosila najzlatnije nagrade i najveće trenutke sreće, ponosa i veselja.

Kao što je uvijek i bila u životu i na poligonu strpljiva, snažna, hrabra i bez odustajanja, takva je i sada. Ne odustaje. Bori se i igra naš posljednji poligon do kraja. Za sve nas, za sebe. Onako kako smo to uvijek i znali. Do kraja i sa krunom na glavi.

Igraj kapetane naš! Vodi nas dalje. Igraj za sve ljude koje si opet okupila oko sebe i čija srca kucaju kao jedno.

Jer biti srcem vezan u tome leži snaga.

Čekamo te”, napisao je Nikšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79