Prije dvije godine bio profesionalni fudbaler a sada je Vedad postao policajac

 

U sarajevskom Centru Skenderija jučer je održana svečana Ceremonija polaganja zakletve XLI generacije kadeta koji su uspješno okončali obuku za čin “Policajac” na Policijskoj akademiji FMUP-a.

Među novih 195 policijskih službenika je i nekada veliki talenat Sarajeva Vedad Gljiva, koji je bio i najbolje rangirani kadet ove generacije policajaca.

“U ime svoje generacije, želim da istaknem da danas sretno i ponosno stojimo u ovom stroju. Opredijelili smo da se postanemo policijski službenici, u želji da služimo svojoj zajednici, svim građanima Kantona Sarajevo i naše države Bosne i Hercegovine. Dat ćemo sve od sebe da budemo dostojni uniforme policijskog službenika, da svoj posao obavljamo predano, savjesno i profesionalno“, rekao je Gljiva na promociji.

Gljiva ima 26 godina, a s fudbalskom karijerom završio je još prije dvije godine u dresu Stupčanice.

Ponikao je u Sarajevu, gdje je prošao sve omladinske selekcije, te je bio i član omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Njegov talenat primijetili su i skauti velike Borussije iz Dortmunda, čiji je član bio tokom 2014. i 2015. godine.

Uslijedio je povratak u Sarajevo, gdje je debitovao i za prvi tim, a kasnije je igrao za visočku Bosnu i pomenutu Stupčanicu.

Nakon toga se posvetio obrazovanju, a diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, na Odsjeku za sigurnosne i mirovne studije.

“Pored osjećaja sreće, zadovoljstva i ponosa, tu je i osjećaj velike odgovornosti. Svi smo svjesni da od danas naši životi ne mogu i neće biti isti. Zakleli smo se građanima kantona i države da ćemo svoj posao obavljati časno i dostojanstveno, čak i u slučajevima kad to iziskuje stavljanje na raspolaganje naših života“, istakao je Gljiva za SC

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79