Prijeteća poruka osvanula na vratima napadača Koste K.  iz beogradske škole

U Beogradu je i dalje glavna tema krvavi masakar kojeg je 13-godišnji dječak Kosta K. (13) počinio u školi na Vračaru, kao i onaj 21-godišnjeg Uroša B., koji je niti dva dana kasnije, u selima udaljenima sat vremena vožnje od srpske prijestolnice, hladnokrvno likvidirao osmero mladih.

U zgradi na Vračaru u kojoj živi Kostina porodica, stanari nijemo otvaraju ulazna vrata. Svi su u šoku i potreseni time što je učinio njihov maloljetni komšija.

Na trećem spratu, gdje živi porodica dječaka ubojice, primjećujemo da je neko preko cijelih vrata njihova stana nožem ili nekim drugim oštrim predmetom urezao prijeteću poruka: “Kosta, pi…, čekamo te!!!”

Podsjetimo, dan nakon nezapamćene tragedije ispred Kostine zgrade zatekli smo učenike iz više beogradskih škola koji su mirnim okupljanjem željeli ukazati na sistem koji je u Srbiji, kako kažu, uvelike zakazao.

“Mi samo želimo apelirati na vlast da uradi nešto povodom ovoga. Sestra našeg dobrog prijatelja je ubijena. Kao i još sedmero nedužne djece i čovjek koji je svima bio uzor.

Ovo ne bi smjelo proći nekažnjeno, da dijete samo tako uđe u školu i napravi masakr. Tražimo da se uvede zakon da se i poslije 12 godine neko može kazneno goniti.

Što se tiče momka koji je to napravio na njega je očito uticalo društvo i nije baš bio dobro u glavi čim je ušao u školu s oružjem i to napravio. Nadam se da se ovako nešto više nikad neće ponoviti u Srbiji”, rekao nam je 19-godišnji Aleksandar.

Inače, za sutra je u Beogradu u popodnevnim satima, u povodu dva krvava masakra u kojima je ukupno poginulo 17 osoba, najavljen protest, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

 

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79