Prijetnje eksplozijom prouzrokovale evakuaciju škola u Živinicama i Gračanici

Danas, 21.11.2023. godine, policija u Živinicama reagovala je na prijetnje nakon što su na e-mail adrese JU Gimnazija Živinice stigle dojave o postavljenoj većoj količini eksploziva u njihovim objektima.

Također, oko 15:00 sati zaprimljena je još jedna takva prijava i u PS Gračanica, takođe upućena na mail JU MSŠ Gračanica, piše Crna hronika.

S tim u vezi, u oba slučaja, objekti su odmah evakuisani, a na mjesto događaja su pristupili policijski službenici SKP UP MUP TK-a (Odjel za borbu protiv organiziranog i kompjuterskog kriminaliteta i Odsjek za krim tehniku i KDZ), Jedinice za specijalnu podršku UP MUP TK-a, OKP nadležnih policijskih uprava, te su izvršeni KDZ pregledi objekata, kojom prilikom je utvrđeno da su dojave bile netačne.

O ovim događajima upoznato je KTTK-a, te se sve mjere i radnje poduzimaju po nalogu i pod nadzorom postupajućih tužitelja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79