Prikuplja se pomoć za ukop sportiste Halila Fejzića nastradalog u sječi drva

Povodom stradanja 24-godišnjeg sportiste Halila Fejzića koji je poginuo u sječi drva u mjestu Repuh kod Živinica, saopćenjem za javnost se oglasila bh. atletičarka in olimpijka Kada Delić-Selimović, koja je najavila da će dženaza nastradalom biti obavljena u utorak.

– Vožnja na traktoru natovarenom drvima koja su braća Halil i Halid zaradili svojim roditeljima koštala je života Halila, koji je nesretno pao sa traktora pod gumu. Još, veća tragedija je što je umro na rukama svoje majke, napisala je Delić–Selimović.

Istakla je da je član udruženja “Hrabro srce” iz Tuzle Halil Fejzić samo prije tri mjeseca osvojio titulu državnog viceprvaka Specijalne olimpijade BiH u atletici u trci na 200 metara.

Fejzić: Pao s traktora

Fejzić: Pao s traktora

Foto: Agencije

Telegrame saučešća porodicni Fejzić, udruženju “Hrabro srce” i Specijalnoj olimpijadi BiH uputile su brojne sportske i javne ličnosti, sportske organizacije a među prvima i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, kao i predsjednik Evropske specijelne olimpijade za Evropu/Eroaziju gospodin David Evangelista.

Zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi porodica Fejzić, također, je pokrenuta i akcija prikupljanja novčanih sredstava za pomoć i ukop nesretnog Halila Fejzića.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati na broj: 065866072 – Kada Delić-Selimović-Specijalna olimpijade BiH, ili 0603018721 Zumra Bečić – predsjednica udruženaj “Hrabro srce”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79