Pripadnici Oružanih snaga BiH dilali drogu: Pohapsio ih MUP HNK

Pripadnici Oružanih snaga BiH dilali drogu?!Pripadnici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK večeras su, saznaje portal “Avaza“, izveli veliku akciju s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga i uhapsili dvije osobe.

Kako nam je potvrđeno, na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja, akciju su sproveli na području Mostara i Čapljine sa ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga.

Šta je pronađeno tokom hapšenja

Slobode su lišeni T. T. (30) iz Mostara i R.R. (26) iz Čapljine. Zanimljivo je, potvrđeno je iz MUP-a HNK, da su obojica aktivni službenici Oružanih snaga BiH.

– Prilikom lišenja slobode kod njih su pronađene sljedeće nedozvoljene materije: suha zeljasta tvar koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bijela praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu spid, te tablete koje asociraju na opojnu drogu extasy – naveli su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.
Pretresi kuća, objekata i vozila

Na osnovu naredbi općinskih sudova u Mostaru i Čapljini izvršeni su pretresi kuća i objekata koje koriste osumnjičene osobe, kao i pretres jednog vozila.

– U pretresima kuća i prostorija koje koriste osumnjičeni su pronađeni dvije automatske puške, veća količina municije, kao i određena količina vojne opreme i određena količina suhe zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu i vaga za precizno vaganje opojne droge, dok je pretresom vozila pronađen 81 komad tableta koje asociraju na opojnu drogu exstasy – istakli su iz MUP-a HNK.

Sa ovim događajem je upoznat postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva u Mostaru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79