Priprema za političku kampanju: Zašto se zatvara kamp Miral u Velikoj Kladuši?

Priprema za političku kampanju: Zašto se zatvara kamp Miral u Velikoj Kladuši?


U aktualnom satu na sjednici Gradskog vijeća bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić osvrnuo se na migrantsku krizu u svom gradu u svjetlu posljednjeg fatalnog obračuna među migrantima, ali i najave Ministarstva sigurnosti BiH da će uskoro zatvoriti Privremeni prihvatni centar Miral u Velikoj Kladuši.

– U Miralu ima oko 400 migranata koje će prebaciti u Lipu, gdje ih je oko 300. Bojim se da će oni doći u Bihać, vratiće se i u Veliku Kladušu, neće biti na Lipi, jer mi nismo uspjeli da sklonimo ni ove iz grada na vidljivim lokacijama. Imaćemo češća kretanja migranata prema Velikoj Kladuši, gdje će opet biti najloni, gdje se opet igra politička igra, opet se priprema sve za političku kampanju, a Velika Kladuša je najinteresantnija izborna baza za vlast USK-a, kazao je gradonačelnik Fazlić.

Podsjetivši gradske vijećnike na nedavni krvavi obračun, kada su iz vatrenog oružja migranti ubili migranta, gradonačelnik je napomenuo da se to desilo u blizini crkve i nedjeljne mise, te da su od tada strah i nesigurnost ponovo zavladali Bihaćem, piše Oslobođenje.

– Tražio sam hitan sastanak, nisu mi se odazvali akteri, a ministar policije USK-a krenuo je kriviti Službu za strance BiH, dok je premijer USK-a uzvratio napadajući mene. Nisam želio da do toga dođe, nego samo želim da sve policijske agencije surađuju, a to ne čine adekvatno, kako bismo svi mi bili sigurni u našem gradu, zaključio je Fazlić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija