Pripreme za gradnju tunela u Kiseljaku pri kraju

Pripreme za gradnju tunela u Kiseljaku pri kraju


Vlasti u Kiseljaku privode kraju proces izvlaštenja zemljišta za gradnju tunela, što će završiti drugu fazu izgradnje obilaznice, velikog infrastrukturnog projekta koji će značajno olakšati prometnu komunikaciju u ovom gradu.

Načelnik Kiseljaka, Mladen Mišurić Ramljak, izjavio je kako je nadzemni dio radova na prometnici do tunela već završen, a sada su u procesu izvlaštenja zemljišta kako bi mogli početi graditi tunel.

Ovaj projekt financira Vlada Federacije Bosne i Hercegovine putem Javnog poduzeća Ceste Federacije. Planira se započeti s trećom fazom već iduće godine, koja uključuje izgradnju same nove prometnice, čime će se značajno rasteretiti gradsko središte.

Mišurić Ramljak ističe da su brojni drugi infrastrukturni projekti u Kiseljaku na čekanju, uvjetovani završetkom obilaznice.

Naglašava da se nameće potreba za rekonstrukcijom infrastrukture koja je nevidljiva, poput vodovoda, odvodnje i kanalizacije, što se trenutno ne može provesti jer bi otežalo vožnju kroz grad.

Očekuje se da će kompletan projekt obilaznice biti završen u naredne tri do četiri godine, čime će se stvoriti osnova za realizaciju drugih planiranih projekata u narednim godinama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija